Preview Mode Links will not work in preview mode

Fosterbarn


Jag som har startat den här podcasten heter Sara Öberg, en 28 årig musiklärare som bor i Stockholm. Själv växte jag upp i ett fosterhem och har så länge jag kan minnas känt ett behov av att utbyta tankar med andra som har erfarenhet av familjehem. Men – det är ganska sällan jag träffar på andra fosterbarn, eller också finns det sällan anledning att prata om det. Ur det växte idén om den här podcasten som lyfter många olika historier ur fosterbarnets perspektiv, där fokus ligger på en ny person för varje avsnitt. Vill du vara med? Hör av dig till fosterbarnpodcast@gmail.com

Nytt avsnitt ute varannan onsdag!

Sep 13, 2017

Äntligen tillbaka!
Familjehem är familjer som öppnar upp sina hem och tar sig an ett utsatt barn. Ofta kommer barnen från en trasig familj och just därför behöver de ett extra stadigt och kärleksfullt hem. Så hoppas man ju att de allra flesta fosterbarn har det: stadigt och kärleksfullt i sina hem.

Men i Martinas fall var det tvärtom – hon kom från en fungerande familj och hamnade i en tillvaro av missbruk och övergrepp. Jag är så imponerad av Martinas förmåga att berätta sin story och hennes starka drivkraft. Hör hur hon har tacklat sina motgångar i livet och vänt dem till något positivt. Lyssna och bli berörd! 

Producent: Sara Öberg